perjantai 9. maaliskuuta 2012

Opiskelija Piian terveiset Tuusulan Keudasta


" Jep, olen Piia, 25-vuotias nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelija. Opiskelen toista vuottani Tuusulan Keudassa ja olisi tarkoitus valmistua nyt keväällä. Meidän viimeinen työssäoppimisjaksomme oli tarkoitus sijoittua sellaiseen työympäristöön, jossa haluaisi valmistumisen jälkeen mahdollisesti työskennellä. Ikäihmiset olivat heti alusta hirmu mukavia ja heidän kanssaan syntyi nopeasti hyvät kontaktit. 
Huomasin ilokseni melkein ensimmäisinä päivinä, että täällä oli kaksi tuttua ikäihmistä, joiden kanssa olin ollut ennenkin tekemisissä. He muistivat minut ja sain huomata sitä kautta, että jännitykseni karisi saman tien pois. Pidin muutaman tuokion Sävelsirkun avulla ennen näyttöviikkoa. Sävelsirkusta sain irti musiikkia, tuolijumppaohjeita ja nautimme asukkaiden kanssa tästä koko kirjosta.

Vammaispalvelulain mukainen ryhmä kokoontui tiloissamme joka torstai työssäoppimisjaksoni ajan. Olin mukana tekemässä töitä heidän kanssaan. Viimeisellä kerrallani ryhmän jäsenet antoivat minulle palautetta, jossa he olisivat toivoneet minun jatkavan töitä heidän kanssaan. Melkein tippa linssissä sanoin heipat ryhmällemme ja toivotin jokaiselle heistä oikein hyvät jatkot.

Pääsin myös avustamaan vapaaehtoisvetoiseen kahvilaan Cafe Koivuun. Kahvilan vapaaehtoisten kanssa olikin todella mukava työskennellä. 

Tein myös yhteistyötä lähellä olleen Trollebon päiväkodin kanssa. Meillä oli kaksi tuokiota lasten kanssa sillä aikaa, kun olin työssäoppimassa. Ensimmäisellä kerralla askartelimme lasten kanssa ystävänpäiväkortteja ja toisella kerralla palvelutalon asukkaat saivat tuoda vanhoja esineitä ja niistä kerrottiin lapsille. Voi kuinka ihanaa oli joka kerta seurata ikäihmisten ja lasten silmistä loistavaa iloa, jota saatiin yhteistyöstä keskenämme.


Tulen kaipaamaan tätä työssäoppimispaikkaa. Elinan kanssa tehty yhteistyö kantoi hedelmää, viihdyimme töitä tehdessämme hyvin, kiva ohjaaja ja oikein innostava sellainen. Lisäksi oikein mukavat työkaverit ja ihanat asukkaat saivat tuntemaan minut tervetulleeksi töihin jokainen päivä.

Juu, eiköhän nämä savolaisen lätinät tällä kertaa riitä tähän. Olen kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen tähän työssäoppimisjaksoon. Koen että opin erittäin paljon uutta ja jokainen päivä oli tekemisen arvoinen. "

Kiittäen ja niiaten Piia

2 kommenttia:

  1. Kiitos Piia! Löysin työpöydältäni jättämäsi herkut :) Kissavieras Nanan postaus tulossa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiittämästä Elina. :) Nana oikein odottaa, että hänestä tulee iso juttu tänne, kehräyksetkin lähetetty kiitokseksi. :)
    T. Piia ja Nana

    VastaaPoista